Smaczna włoska restauracja – menu i wino
Restauracje włoskie to w kraju najbardziej popularny rodzaj gastronomii. Lubimy włoskie jedzenie gdyż jest smaczne, pożywne i ceszy oko. Z całą pewnością najczęściej jemy pasty. Bardziej wrażliwi konsumenci próbują mniej znane dania obiadowe – tortellini, gnocchi i włoskie zupy minestrone.
Rozglądając się za prawdziwą włoską restauracją warto zwrócić uwagę na kilka elementów: czy trattoria korzysta z włoskich produktów, czy w menu można znaleźć też mniej typowe potrawy, czy lista win, zawiera typowo włoskie wina. Włoska kuchnia to duża wielość smaków oraz potrawy z różnych zakątków kraju. W mistrzowskiej restauracji poczujemy prawdziwy klimat Włoch.
Kuchnia włoska jest prosta, co nie zmienia faktu, że jest mniej smaczna Z pewnością można uznać, że jest to wspaniała kuchnia z Europy .
Dobre wino z Włoch
Jakakolwiek szanująca się restauracja włoska, która pretenduje do tytułu bycia eleganckim miejscem na kulinarnej mapie regionu, nie może ignorować wina. Posiłek we włoskim klimacie koniecznie powinien zawierać również wino. Odrobina alkoholu to we Włoszech kanon. zobacz o restauracji Najbardziej znane wina włoskie to toskańskie bolgheri, kalabryjskie bivongi i noto z Sycylii. Restauracja włoska – jeśli naprawdę chce być postrzegana jako typowa włoska trattoria, musi mieć bogatą kartę win.
Klasyczna włoska restauracja
Chcąc poznać indywidualność kuchni włoskiej bez cienia wątpliwości trzeba wybrać się do restauracji, która jest w stanie podać nie tylko pasty i pizzę.
Zobacz film